יום שני ג בחשוון, 23 באוקטובר

לשרותכם מנוע חיפוש מבוסס גוגל הממוקד באתרים חינוכים.Beta

   : חפש ראשי

התות "היפה" - תות שדה

תות השדה הוא אחד הפירות האהודים בעולם זה אלפי שנים. הוא היה מוכר באירופה ובאסיה כבר בעת העתיקה ובמקביל הכירו אותו גם ביבשת אמריקה. האינדיאנים הצליחו לגדל אותו ובמאה ה-18 התחילו להגיע זנים אמריקאיים של תות שדה לאירופה. עד היום אפשר למצוא בצרפת תות - שדה בר.

לכל עם יש שיטה מעודפת משלו לאכול את תות - השדה.
הרומאים הרבו לאכול תות שדה שגדל בר, בין השאר בגלל שיוחסו לו תכונות רפואיות.
בימי הביניים התחילו לגדל אותו בצורה מסודרת.
- מאז טכס הכלולות של קוסימו דה מדיצ'י, מעדיפים האיטלקים תותים ביין אדום או במיץ תפוזים.
- לעומתם מעדיפים הרוסים מתקופת הצאר הראשון מיכאל רומנוב, את התותים שלהם בסוכר ובשמנת מתוקה.
- הגרמנים אוהבים אותו במיץ לימון והצרפתים בשמפניה או בליקר.
- היוונים עם יין אדום מתוק והאמריקאים משוכנעים שגלידת תות-שדה היא הטובה ביותר.
- היפנים משתמשים בתות להכנת ליקר מעודן והפיליפינים מכינים מימנו לחם חג.
- ואצלנו אוהבים לאכול את הפרי טבעי ולפעמים עם סוכר, שמנת או קצפת.
תות שדה אינו סתם מאכל תאווה.הקורטזנית הצרפתייה (סוג של זונה) מאדם טאליאן שחיה במאה ה-18, אהבה לרחוץ במי תותים שהיו אמורים להשאיר את עורה רך וקטיפתי. (10 ק"ג תות שדה רוסקו לכל אחת מהאמבטיות שלה).
גרייס קלי השחקנית האמריקאית שהתחתנה עם נסיך מונקו רנייה טפחה את שער ראשה בתערובת תות ודבש.
במקסיקו משתמשים בתותים להכנת מחרוזות לחגיגת יום המתים ובהוואי הם מוגשים כמנחת פיוס לאלים, כאשר הר הגעש מתחיל לרעום.

התות נמנה עם אצולת הפירות, ברשת מרקס אנד ספנסר היוקרתית באנגליה, מכירת סלסילת התות הראשונה שמגיעה בחורף למדף, היא אירוע חברתי המתנהל כמכירה פומבית. מחירה עשוי להגיע עד 500 ליש"ט!

לאיש אין מילה רעה על תות השדה. אפילו מי שאלרגי לפרי זה מגלה שהשרייתו במים רותחים לכמה שניות בולמת את התגובה האלרגית.
זני התות השדה בארץ מוצאם מקליפורניה. עד שנות השישים גדל התות בשדה פתוח והניב בחודש מרץ. היום
מגדלים אותו גם מתחת למעטה פלסטי מוגן מגשם, קור, ברד ורוח. התנובה מחודש דצמבר עד חודש יוני.

תות השדה שייך למשפחת הורדניים. הוא מקור טוב לויטמין C, ו- A ויטמינים מקבוצת B, באשלגן, ברזל וסידן ודל בקלוריות: 26 קלוריות ל-100ג' תות-שדה.
לצערנו היום איבד תות –השדה מטעמו המתוק עקב
השבחה גנטית במטרה להגדיל את נפחו והוא מכיל בעיקר מים ומתיקותו הוחלשה.

נצלו את עונת התותים , אכלו ותיהנו

מיקה





21.01.2006



השבוע בהיסטוריה
מורשת ישראל
אוכל ושאר ירקות
על הא ודע במדע
פנאי ובידור
הפסקה פעילה
בז שטח
מידענות
תיבת נח
המלצה על ספר
בניית אתרים


פלה

לפי תאריך :

כתוב לנו | ספר אורחים | אמנת פרטיות | פרסם בבז | הוסף אתר
כל הזכויות שמורות בז © 2000-2002 תנאי שימוש
האתר נבנה ומתוחזק עלידי אפוק