יום חמישי א בתשרי, 21 בספטמבר

לשרותכם מנוע חיפוש מבוסס גוגל הממוקד באתרים חינוכים.Beta

   : חפש ראשי

למה אוכלים גבינות בשבועות?

הידעתם למה אוכלים גבינה בשבועות?

חיפשתי וחיפשתי ולסוף מצאתי כמה גרסאות למה נהוג לאכול בחג השבועות גבינה. - יש הסוברים כי בני ישראל קבלו עליהם את חוקי הכשרות בעת מתן תורה ולא היו ערוכים להכשרת הבשר ולכלים כשרי ם לכן העדיפו לאכול מאכלי חלב.
- סברה אחרת אומרת כי מאכלי בשר נקשרו לעגל הזהב ולחטא הקשור בו. והתורה הרי היא זכה וטהורה כחלב.
- ויש הנוהגים לאכול מאכלי חלב כי התורה נמשלה לחלב ודבש "דבש וחלב תחת לשונך" .
- בעל "אמרי נועם" אומר: התורה משולה לחלב כי החלב הוא המזון היחידי שאפשר להתקיים עליו בלבד. (ראו תינוקות שנולדים). אם אדם אוכל רק לחם הוא נשאר צמא ואם הוא שותה רק מים הוא נשאר רעב. החלב מספק גם את הרעב וגם את הצמא של האדם. כך התורה היא תזונתו הרוחנית של האדם, מספקת גם את הצמא וגם את הרעב הרוחני של האדם.

מאכלי חלב על מוצריו השונים מאוד פופולרים בישראל ובארצות המזרח התיכון. אין יום שהגבינה הלבנה אינה עולה על שולחנינו בצורותיה השונות.
האם ידעתם כי הגבינה נוצרה בדרך מקרה! לפני אלפי שנים קיבת בעלי החיים שימשה מיכל להחזקת נוזלים - הנאד. באחת הפעמים מילא רועה הצאן מיכל זה בחלב. כשהיגיע למחוז חפצו אחרי הליכה ממושכת בחום ובשמש פתח את הנאד ולתדהמתו מצא חומר לבן קרוש בתוך נוזל מימי. המאכל ערב לחיכו ולחיך חבריו. רועי הצאן היו הראשונים לגבן גבינה. הם הבינו כי בקיבת בעלי החיים ישנו חומר המסייע ליצירת הגבינה. הגבינה היא מאכל נפוץ ואהוב בין רועי הצאן. רבו האגדות עליה ושירי הלל על טעמה הטוב.

היוונים הכריזו כי הגבינה הומצאה ע"י האלים. עד היום מכבדים אורחים חשובים בגבינה והצרפתים אפילו מקנחים ארוחותיהם בגבינה צהובה. גם דוד המלך בנערותו הביא חריצי חלב מתנה לשר האלף "ואת עשרת חריצי החלב תביא לשר האלף" מבקש ישי אבי דוד ( שמואל א' יז'-יח').

כמה כתות נוצריות נהגו בעבר לאכול גבינה בעת טכסים דתיים. טעמה של הגבינה תלוי היום: בסוג החלב - חלב פרות, עזים, כבשים וכדומה. בתהליכי העיבוד באמצעות חיידקים. בכמות המלח. בעובש. באחוזי השומן והמים.

למה חשוב לאכול מוצרי חלב?
מוצרי חלב עשירים במרכיבי מזון הכרחיים לגוף בכמות גדולה וזמינה בעיקר: סידן ,חלבון,סוכרים,שומנים וויטמינים. הסידן מינרל חשוב ביותר לגופנו, מהווה מרכיב חשוב לבניית עצמות השלד והשיניים במיוחד בגיל הגדילה וההתבגרות.
בתקופה זו ישנה יצירת עצם מקסימלית אצל הבנות עד גיל 16. שנתיים אחר המחזור יורד קצב הצטברות הסידן באופן משמעותי אצל הבנות. אצל הבנים ממשיכה צפיפות העצם לגדול עד גיל 20. מכאן צריכת הסידן חיונית מגיל 10 עד 25.
כמובן שלמען בריאותינו נבחר במוצרי חלב דלי שומן. אך אל לנו לקנות מוצרי חלב שאין להם שומן בכלל. אנו זקוקים לכמות מעטה של שומן כדי שהגוף יוכל לקבל ויטמינים המסיסים בשומן וחשובים לתפקוד תקין של הגוף כמו: ויטמין, D, A עקב

התחרות הגדולה של חברות המזון על גזרתם של הלקוחות יש בשוק מבחר עצום של מוצרים דלי שומן. עלינו ללמוד לקרוא את תוויות המזון ולבחור מה טעים לנו ולזכור לא להרבות באכילת מוצרי חלב ללא שומן מהסיבות שהזכרנו.

בארצות המזרח הרחוק אין מודעות לחלב ומוצריו. הם טוענים כי כשהיונקים נגמלים מהחלב הם עוברים לאכילת פירות, ירקות, עשבים ויש האוכלים בשר. כך טבעי שבני האדם השייכים למערכת היונקים לא יאכלו חלב ומוצריו. כשהייתי בקוריאה הייתי צריכה לחטט את רגלי אל מלון הילטון בסיאול עבור חתיכת גבינה. אכלו מוצרי חלב ותיהנו .

חג שמח ולבן מיקה





24.05.2009



השבוע בהיסטוריה
מורשת ישראל
אוכל ושאר ירקות
על הא ודע במדע
פנאי ובידור
הפסקה פעילה
בז שטח
מידענות
תיבת נח
המלצה על ספר
בניית אתרים


ליאונרד כהן

לפי תאריך :

כתוב לנו | ספר אורחים | אמנת פרטיות | פרסם בבז | הוסף אתר
כל הזכויות שמורות בז © 2000-2002 תנאי שימוש
האתר נבנה ומתוחזק עלידי אפוק