יום שישי כ"ט בסיוון, 23 ביוני

לשרותכם מנוע חיפוש מבוסס גוגל הממוקד באתרים חינוכים.Beta

   : חפש ראשי

השוקולד השוקולד הזה!!!

יש הקוראים לשוקולד מזון האלים. כי התאווה והעונג באכילתו עצומים. הכל התחיל בגיל צעיר, במעדני חלב עם שוקולד, קוביות שוקולד וממתקים בעלי שמות מפתים מצופים שוקולד. האשמה למעשה בהורים שמעברים בדרך כלל את אהבתם לשוקולד לילדיהם. איך זה פועל? מי אינו מכיר את הפטנט של הסבתא "יש לך פצע, קיבלת מכה, אניח חתיכת שוקולד על הפצע והכל יעבור" או "תגמור את האוכל ותקבל מעדן או עוגת שוקולד".

גם בספרות הילדים יש לשוקולד מקום מכובד. בסיפור של "עמי ותמי" בית המכשפה עשוי משוקולד,או הסיפור "חייל השוקולד". בספר של דוד גרוסמן " יש ילדים זיגזג " מתאר גרוסמן את תאוותו לשוקולד בצבעים טבעיים. "בלי הרבה חכמות אנו עטים על השלל (השוקולד), נוגסים ומלקקים ומתמרחים עד אבדן חושים ואני אוהב להגליש לתוכי את מוס השוקולד הדשן ואת 'עוגת החלומות המתוקים' האימהית".
הגדילו לבטא את התאווה לשוקולד יצרני השוקולד אשר בפסטיבל השוקולד בת"א הביאו למוזיאון אמבטיית שוקולד חמימה וטעימה. אין צורך להגדיל את הסגולות של אותו שוקולד, מספיק לעצום עיניים ולהרגיש את טעמו הנמס בפה. יש הטוענים כי אנשים המתמכרים לשוקולד "שוקוהוליסטים" אינם מסתפקים בקובית שוקולד אחת אלא מחסלים בכל יום כמויות.

האם את/ה שוקוהוליסט? מי היה השוקוהוליסט הראשון בעולם?
ידוע לנו כי מונטסומה מנהיג האצטקים שבמרכז אמריקה היה בעצמו מכור. על פי תעודות היסטוריות שכתבו הכובשים הספרדים, הוא נהג לשתות חמישים קנקנים של משקה העשוי מעץ הקקאו.
שר המשקים שלו נהג בכל יום לצבוע את הקקאו בצבע אחר לתבל בפלפל , וניל ודבש ופרחים מיובשים ולהגיש אותו לשליט הלקקן בספל מזהב טהור. יש הטוענים שההיסטוריה של השוקולד קדומה עוד יותר: בשנת 600 לספירה שתלו בני המאיה שבמרכז אמריקה את מטע עצי הקקאו הראשון, בפירותיו השתמשו כמטבע עובר לסוחר וכיחידה לחישובים מתמטיים. הם נהגו לקלות את הפולים לטחון אותם ולהכין משחה המתמוססת במים. האינדיאנים גורסים ששורשי עץ הקקאו הובאו מגן העדן ואכילת פירותיו מעניקה חכמה וכוח. הראשון שהביא את פולי הקקאו לספרד היה קולומבוס. הוא הביא שק פולים לפרדיננד מלך ספרד אך זה זנח אותם לטובת אוצרות אחרים. אבל כשהרננדו קורטז כובש מכסיקו הביא למלך קרלוס החמישי פולי קקאו במתנה, כבר התיחסו אליהם ברצינות רבה. מאז שלטה ספרד בשוק השוקולד. נזיריה עיבדו את הפולים לאבקה במנזרים המבודדים וגם במושבותיה בדרום אמריקה. כמו כל דבר טוב האיטלקים והצרפתים גילו את הפטנט הוסיפו סוכר, וניל, חלב ויין והמציאו את השוקולד המוצק שכה פופלרי היום. בארץ, אדם אוכל בשנה בערך שניים וחצי ק"ג לשנה ואילו בשווצריה כעשרה ק"ג לשנה כשמתקרבות אליה אנגליה, בלגיה והולנד.

למה אנו כל כך אוהבים שוקולד?
בגלל המתוק המתוק שבשוקולד? לא! גם ריבה ודבש מתוקים ואין
מתמכרים להם.
שני דברים אנו אוהבים בשוקולד ואיננו מודעים לכך, השומן הרב שבו המכיל 90% שומן והמתיקות.
(אולי בחנוכה נעמוד למה אנו אוהבים שומנים מתוקים). וסיבה שניה, ישנו חומר בפולי הקקאו המעביר מסרים למוח בדומה לסמים הנותנים לנו הרגשה נפלאה. מסיבה זו אנו אוכלים שוקולד בשעה שאנו רוצים לשפר את מצב רוחינו. בגלל תכונה זו של ההתמכרות, הוכרז השוקולד במאה ה-17 ע"י הכומר ראוך כאויב. למרות ממצאיו המרשיעים, עדין מותר לאכול היום שוקולד.
במלחמת העולם הראשונה סיפקו לחיילים שיצאו לשוחות חפיסות שוקולד, השוקולד נכלל כחלק מהציוד של אנשי החלל, אנשים היוצאים לשיט ממושך או לרכיבה לוקחים אתם קקאו וששוקולד בצורה נוזלית.והכל בגלל היותו
מזון מרוכז המכיל שומן (הרבה קלוריות) וגם סוכר וחלב הנדרשים לגוף העת מצוקה.

אולי מנטסומה צדק בהיותו שוקוהוליסט!
אז למה בכל זאת אין לאכול הרבה שוקולד?
מי שזולל שוקולד פשוט ישמין.
יש אנשים ששוקולד גורם להם לכאבי ראש (מיגרנה).
חוסר צחצוח שניים אחרי אכילתו יכול להביא לעששת.
יש הטוענים שהשוקולד מביא את פצעי האקנה.

אז לכל ההשוקוהוליסטים!!
- הסתפקו בחתיכת שוקולד קטנה ליום היא מעבירה למוח את אותו המסר של חפיסת שוקולד.
- טעמה של קוביה אחת הוא בדיוק כמו השניה.
- החזיקו בפינה הבית הקופסה רק אריזות קטנות. יש לקחת אחת מהן ולסגור את הקופסה.
- אל תתנזרו לגמרי משוקולד. חסר בו יביא לאכילה מכופלת ומשולשת.
- שתו שוקו במקום לאכול עוגת שוקולד חמה.

אז תיהנו מהמעט שהוא הרבה

מיקה משומרי משקל





17.01.2009



השבוע בהיסטוריה
מורשת ישראל
אוכל ושאר ירקות
על הא ודע במדע
פנאי ובידור
הפסקה פעילה
בז שטח
מידענות
תיבת נח
המלצה על ספר
בניית אתרים


טורינג, מתיסון אלן

לפי תאריך :

כתוב לנו | ספר אורחים | אמנת פרטיות | פרסם בבז | הוסף אתר
כל הזכויות שמורות בז © 2000-2002 תנאי שימוש
האתר נבנה ומתוחזק עלידי אפוק